2018. március 2., péntek

Kókuszos szelet

Édesanyám sütötte, őt illeti a dicséret :) Nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók (22* 32 cm - es tepsihez): a tésztához: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 8 dkg liszt, 15 dkg kókuszreszelék, 1 teáskanál sütőpor, kevés reszelt citromhéj,  A  krémhez: 6 tojássárgája, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 2 tasak vanília ízű pudingpor, 25 dkg vaj. A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassanként a cukrot és a citromhéjat is hozzáadjuk. A lisztet  összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral, óvatosan a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, tűpróbával ellenőrizzük.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a felforralt  tejhez öntjük, folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.  A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a  teljesen kihűlt pudinggal. A krémet a már kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét meghintjük a  kókuszreszelékkel. 


1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet és a felgyűlt tojásfehérjék felhasználására is jó ötlet, bár a sárgájára is szükség van!Szeretem a kókuszos sütiket!