2018. március 25., vasárnap

Áfonyás, ricottás kókuszlisztes palacsinta


Virágvasárnapra :)

A kókuszliszttel sütött palacsinta esetében ne számítsunk a hagyományos palacsinta állagra és ízre, de ha nyitottak vagyunk az újra akkor finom élményben lehet részünk.


Hozzávalók (kb 10 palacsintához): 4 nagy tojás, 25 dkg ricotta sajt, 1, 5 dl tej, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 6 evőkanál kókuszliszt, 15 dkg áfonya, fél teáskanál sütőpor, kókuszolaj a sütéshez. A tálaláshoz: 15 dkg áfonya, 3 teáskanál barna cukor.
Elkészítése: A tojásokat habosra verjük, hozzákavarjuk a ricottát, a tejet, hozzáadjuk a cirtomhéjat, a kókuszlisztet, a sütőport, alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk az áfonyát is. 10 percet pihentetjük, hogy a kókuszliszt magába szívja a nedvességet, ha szükséges még egy kis tejet adunk hozzá. Mindegyik palacsinta sütése előtt egy teáskanálnyi kókuszolajat teszünk a serpenyőbe, felforrósítjuk, kb 2 evőkanálnyi masszát adagolunk 1 palacsintához, mindkét olalukon kb 3 – 3 percig sütjük, óvatosan fordítjuk meg, mert könnyen szétesik.
A tálaláshoz az áfonyát a barnacukorral és kb 0, 5 dl vízzel összerotyogtatjuk.

Megjegyzés: Mézzel, juharsziruppal, más dzsemmel is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: