2018. február 23., péntek

Zöldborsó püré halkockákkal

Egyik nagy - nagy kedvencem :) Legyen végre tavasz :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 40 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, só, 3 evőkanál krémsajt. A feltéthez: 50 dkg friss tőkehal filé, só, fehérbors, fokhagymapor, 3 cikk fokhagyma, chilipehely, szárított bazsalikom, petrezselyemzöld, fekete szezámmag, kevés olaj. A tálaláshoz: kis kockára vágott piros paprika, édeskömény zöldje vagy kapor.
Elkészítése: A tőkehal filét falatnyi kockákra vágjuk, a sóval, fehérborssal, fokhagymaporalr, chilipehellyel, szárított bazsalikommal és petrezselyemzölddel fűszerezzük, összeforgatjuk, 1- 2 órát a hűtőben pihentetjük.
 A friss vagy fagyasztott zöldborsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, 2 – 3 evőkanál vizet adunk hozzá, botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a krémsajtot, ha szükséges még sózzuk.
A finomra aprított fokhagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a fűszeres halkockákat, 4 – 5 perc alatt pirosra sütjük, az utolsó 2 percben megszórjuk a fekete szezámaggal.

A borsópürét egy tányérra halmozzuk, rászórjuk a sült halkockákat, kis kockákra vágott piros paprikával, édeskömény zöldjével vagy kaporral diszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: