2018. február 21., szerda

Kacsasült lencsével, sült zöldségekkel

Isteni finom :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 kacsacomb, 2 kacsaszárny, 1 hagyma, 1 paprika, 5 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, fokhagymapor. A körethez: 15 dkg lencse, 50 dkg sütőtök, 2 sárgarépa, 1 kisebb édeskömény, 1 hagyma, fél paprika, 4 gomba, só, bors, fokhagymapor, olívaolaj.
Elkészítése: A kacsahúst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát, a fokhagymát, felöntjük annyi vízzel ami majdnem ellepi, alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb 2 óra alatt puhára pároljuk, majd kifödve zsírjára sütjük, megpirítjuk.
A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.

A zöldségeket meghámozzuk, a sütőtököt kockára, a többit csíkokra vágjuk, sózzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, meglocsoljuk az olívaolajjal, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Amikor a zöldségek megpirultak, hozzáadjuk a lencsét, a  tetejére helyezzük a kacsahúst, kb, 6 – 7 perc alatt a sütőben összemelegítjük.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Hű de guszta, szívesen megkóstolnám :-)

Kati írta...

Katalin, bizony finom volt :) Köszi :)