2018. február 22., csütörtök

Hagymás krumpli baconnel

Egyszerű és nagyszerű :)


Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg krumpli, 25 dkg bacon, 1 póréhagyma, kis csokor metélőhagyma, só. Vegyes saláta a tálaláshoz.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A bacont kis kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, ha túl sok zsírt engedne, leöntünk belőle. Egy nagyobb serpenyőben a megpirított baconhöz hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a krumplit, ha szükséges sózzuk, erős lángon megpirítjuk, végül hozzáadjuk a finomra aprított metélőhgymát is. Vegyes salátával tálaljuk.

Megjegyzés: Nem baj, ha a krumpli kissé összetörik, épp akkor a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: