2018. február 26., hétfő

Duplán káposztás hot dog

Néha ilzen is kell :)


Hozzávalók (6 személy részére): 6 hot dog kifli, 6 jó minőségű virsli,  mustár, ketchup ízlés szerint, kevés olaj a sütéshez.  A párolt lila káposztához: 25 dkg lila káposzta, 1 hagyma, 1 alma, 1 evőkanál ecet, 0,5 evőkanál cukor, kevés só, 3 – 4 evőkanál olaj, 10 dkg savanyú káposzta,
Elkészítése:  A legyalult lila káposztát sózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd a levét jól kiszorítjuk. A finomra aprított hagymát  üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kiszorított káposztát, a lereszelt almát, felöntjük annyi vízzel ami épp csak ellepi, gyakran kavargatva puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd a cukrot feloldjuk kb 1,5 dl meleg vízben, hozzákavarjuk az ecetet, s ezzel a páccal locsolgatva készre pároljuk, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kiszorított savanyú káposztát.

A virsliket kevés olajban megpirítjuk. A hot dog kifliket kinyitjuk, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen kettőbe, kinyitva grillen vagy forró száraz serpenyőben  megpirítjuk, vékonyan megkenjük mustárral, beletesszük a virslit, ráhalmozzuk a savanyú káposztával elkavart párolt lila káposztát, ízlés szerint még mustárt esetleg ketchupot adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: