2017. december 10., vasárnap

Póréhagyma ágyon sült lazac sült zellerrel

Ez is különlegesen finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg lazac, fél póréhagyma, 2 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, szárított bazsalikom, zöldpetrezselyem, pirospaprika, chilipehely.  A körethez: 1 nagy zeller (kb 1 kg), olaj a sütéshez.
Elkészítése: A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk, alaposan megszórjuk a fűszerekkel, kb 2 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.  A zellert meghámozzuk, hasábokra vágjuk, forró olajban pirosra sütjük.
A karikára vágott póréhagymát, a finomra aprított fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, ráhelyezzük a lazac szeleteket, 5 – 6 perc alatt mindkét oldalukon pirosra sütjük, a sült zellerrel tálaljuk.