2017. november 29., szerda

Gombás, koktélrákos falatok

Isteni finom :)

Hozzávalók ( 3 – 4 személy részére):az alaphoz: kb. 25 dkg kukoricaliszt, só, 5 dkg vaj, 10 dkg feta sajt. A feltéthez: 25 dkg gomba, 15 dkg  koktélrák, 4 – 5 szelet lapka sajt, 3 – 4 karika póréhagyma, kevés olaj, 8 cikk fokhagyma.
Elkészítése:Kb 1 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a kukoricalisztet, sózzuk, folyamatosan kavargatva kissé hígabb puliszkát főzünk, amikor elkészült hozzákavarjuk a kis kockára vágott feta sajtot és a vajat, egy sütőpapírral bélelt négyszögletű vagy téglalap alakú műanyag dobozba simítjuk kb 2 cm vastagon, hagyjuk kihűlni, megdermedni.
A felszeletelt gombát 4 cikk finomra aprított fokhagymával  kevés olajon megpirítjuk, ugyanígy járunk el a koktélrákkal is.

A kihűlt puliszkát óvatosan egy kevés olajjal kikent serpenyőbe helyezzük, mindkét oldalán megpirítjuk, beborítjuk a lapka sajttal, a gombával, a koktélrákkal, a póréhagymával diszítjük. 

Nincsenek megjegyzések: