2017. október 17., kedd

Többdiós őszi saláta

Őszön is szeretem a salátákat :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 jégsaláta levél, 1 maréknyi galambbegy saláta, 2 füge, 1 kivi, 10 szem szőlő, 1 maréknyi vegyes dióféle (mandula, dió, kesu, pisztácia, pekándió  ), 5 dkg gorgonzola sajt, só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, kevés málnás balzsamecet.

Elkészítése: A jégsaláta leveleket laskára vágjuk, a fügét, a kivit felszeleteljük, a szőlőt félbe vágjuk. A sajtot kockára vágjuk.  A jégsalátát elkeverjük a galambbegy salátával, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük az olívaolajjal, a tányérokra terítjük, ráhalmozzuk a gyümölcsöket, a sajtot, a dióféléket, meglocsoljuk a balzsamecettel. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: