2017. szeptember 27., szerda

Pagodakarfiolos, krumplipürés egytál

Akár maradékhasznosító recept is lehet :) Mint nálam :) De nagyon finom :)


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 1, 5 kg krumpli, 15 dkg csemege kukorica, 60 dkg pagodakarfiol, 25 dkg bacon, 2 kisebb hagyma, kevés vaj, kb 1, 5 dl tej, só, bors, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, fővő víz fölött egy szűrőben, lefödve megpároljuk.
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a vajjal és a tejjel krémesre pürésítjük, hozzákavarjuk a leszűrt csemegekukoricát, hagyjuk kihűlni. A felszeletelt hagymát és bacont megpirítjuk.
A kihűlt krumplipürét egy kivajazott hőálló tál aljába simítjuk, rászórjuk a párolt karfiolt, a hagymás bacont, 180 fokra előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt ősszesütjük, az utolsó 5 percben rászórjuk a reszelt sajtot.

4 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ez igazán szemet gyönyörködtető lett!

Tiffanylda írta...

Ínycsiklandó!:) Vajon bacon helyett mit tegyek bele a vegáknak? Pont aktuális lenne egy ilyen recept, de valami kéne a szalonna helyett!

Kati írta...

Teller- cake :) Köszi :)
Tiffanylda, szalonna helyett vmi finom gomba tökéletes lenne szerintem. A gombàt is kevés fokhagymàval vajon vagy olívaolaj ön előre megpirítani.:)

Tiffanylda írta...

Igaz, ez eszembe se jutott! Ki fogom próbálni, köszi!