2017. augusztus 31., csütörtök

Salpicon saláta

Ez nagyon de nagyon finom :) Férfiaknak is ajánlott :)


Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg marhaszegy, só, bors, 1 hagyma, kevés olaj, 2 babérlevél, fél fej jégsaláta, 2 paradicsom, 1 kisebb hagyma, 5 – 6 zöld olajbogyó, olívaolaj, só, fél lime leve.
Elkészítése: A húst a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel ami elfedi, lassú tüzön, kb 1, 5 – 2 óra alatt puhára, omlósra pároljuk, hagyjuk kihűlni, majd szálasra tépkedjük. A jégsalátát, a paradicsomot, a hagymát csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk. Mindezt egy tálban összeforgatjuk a hússal, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és a lime levével, összeforgatjuk, azonnal tálaljuk.

Megjegyzés: Ez a saláta Bohumil Hrabal Őfelsége pincére voltam című regényében szerepel sok – sok más étellel egyetemben.

Nincsenek megjegyzések: