2017. június 30., péntek

Darált húsos lencsefőzelék

Igaz, hogy nyár van, de a lencse ilyenkor is nagyon finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg lencse, 15 dkg darált hús (disznó és marha vegyesen), 1 hagyma, só, bors, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, 5 dl tej, zöldpetrezselyem, kevés olaj. 20 dkg spagetti a tálaláshoz.
Elkészítése: A lencsét előző este beáztatjuk, majd a vizet leöntjük róla, átmossuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet töltünk rá ami majdnem ellepi, puhára pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, liszttel, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel. A kifőzött spagettivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: