2017. június 14., szerda

Bazsalikom pestos csirkecomb

Imádjuk a pestot minden formában, a bazsalikom pesto pedig igazi finomság. A saját készítésű pestval sült csirkecombot készítettem, isteni finom lett. Ráadásul a tésztára is pestoval kevertem össze. Duplán pestos csirkecomb lett :)


Hozzávalók ( 2 személy részére ): 4 csirkecomb, 25 dkg csiperke gomba, 4 - 5 evőkanál bazsalikom pesto, só, bors, kevés olaj. A körethez: 20 dkg tészta, 2 - 3 evőkanál bazsalikom pesto, kevés reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, alaposan megkenjük a pestoval, jól záródó dobozban 3 - 4 órát a hűtőben pihentetjük.
Egy tepsi alját megkenjük olajjal, elterítjük benne a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük még egy kevés olajjal, ráhelyezzük a csirkecombokat, befödjük alufóliával, előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük, majd a fóliát eltávolítva megpirítjuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, még melegen összekeverjük a pestoval. A megsült combokat a gombával és pestos tésztával tálaljuk, megszórjuk reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések: