2017. május 26., péntek

Spenótos, húsgombócos krumplileves

Nélunk szinte sosem készül ugyanaz az étel kétszer egyformán :) Mert mindig variálok :)
Egyszerű, de nagyszerű, finom leveske :)


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 6 - 7 krumpli, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 25 dkg spenót, 30 dkg darálthús (disznó és marha vegyesen), 1 kisebb tojás, só, bors, 5 cikk fokhagyma, friss kapor, 1 - 2 evőkanál ecet. A rántáshoz: 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk. A kockára vágott krumplit, a karikára vágott leveszöldséget, a finomra aprított hagymával, sóval kb. 2 liter vízben puhára főzzük. Amikor minden megpuhult hozzáadjuk a gombócokat, majd mikor ezek is megfőttek beletesszük a felaprított spenótot, a fokhagymát, 4 - 5 percig együtt főzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük a tejjel és kevés vízzel, a leveshez adjuk, összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra aprított kaporral, ecettel savanyítjuk.


Nincsenek megjegyzések: