2017. május 2., kedd

Paradicsom saláta krémsajtos öntettel

Szeretünk mindenféle salátát kipróbálni, így sok - sok saláta recept születik nálam, különböző öntetek is készülnek a salátákhoz, mindig más és más. :) Ez a krémsajtos különösen finom.


Hozzávalók (2 személy számára):
A salátához: 2 pak - choi levél szárával együtt, 3 közepes paradicsom, 6 mag nélküli zöld olajbogyó. A krémsajtos öntethez: 4 evőkanál natúr krémsajt, 5 evőkanál tej, 2 evőkanál olívaolaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 3 - 4 bazsalikom levél.
Elkészítése: A krémsajtot simára keverjük az olívaolajjal és a tejjel, hozzáadjuk a sót, borsot, a finomra aprított fokhagymát, legvégül a finomra aprított bazsalikomot.
A pak - choi szárát levágjuk, a leveleket megtépdessük, egy tányérra terítjük, a szárakat kis kockákra vágjuk. A paradicsomot vékony karikára vágjuk, a pak - choi levelekre terítjük, megszórjuk a kockára vágott pak - choi szárakkal, a karikára vágott olajbogyóval, végül megöntözzük a krémsajtos öntettel.

Nincsenek megjegyzések: