2017. május 10., szerda

Mézes, mustáros csirkecomb

Lehet sokatok számára már nem újdonság a mézes, mustáros csirke, számomra igen, mert most készítettem először, és nagyon szerettük, így lesz még folytatása :) A finom végeredménybe az is belejátszik, hogy itt lehet kapni egy finom magos holland mustárt, amit itt készítenek a szomszéd faluba Zanses Hansba, de gondolom mindenféle finom mustárral jó lesz :)


Hozzávalók (2 személy részére): 6 csirkecomb, só, bors, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál jó minőségű magos mustár, 5 evőkanál olaj, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanál chilipehely. A körethez: 18 dkg rizs, só, kevés olaj, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A mézet, a mustárt, az olajat alaposan összekeverjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a chilipelyhet. A megtisztított csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a mustáros pácba, hogy mindenhol érje, jól záró dobozban egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a combokat pácostól együtt, alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben, 200 fokon kb 45 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk, kb 10 perc alatt pirosra sütjük.
A rizset az olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kb 4 dl vízzel, sózzuk, puhára főzzük, végül hozzákeverjük a finomra aprított zöldpetrezselymet.
Megjegyzés: Ha gyerekek is esznek belőle elhagyjuk a chilipelyhet. Rizs helyett salátával is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: