2017. március 6., hétfő

Virslis, mustáros kelbimbó leves

Újabb életünk kezdetén, Hollandiában igyekszem abból főzni, ami a legolcsóbb, ami akciós, hogy spórolni tudjuk a pénzt, míg munkát találunk :) Így született ez a finom leves is, és egyszerűsége ellenére nagyon finom :)


Hozzávalók(5 - 6 személy részére): 40 dkg kelbimbó, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 3 krumpli, 50 dkg virsli, 2 szál szárított csombort, szárított kapor, só, bors, 2 evőkanál csípős mustár, ecet ízlés szerint. Az eresztékhez: 4 evőkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej.
Elkészítése: Kb, 2, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, mikor a sárgarépa majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a finomra aprított hagymát, a csombort összekötözve, a kaport, sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli is megpuhult beletesszük a kettőbe vágott kelbimbót, a karikára vágott virslit, együtt puhára főzzük. A mustárt felhígitjuk egy kevés levessel, a levesbe kavarjuk. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük, ha szükséges még fűszerezzük. A levest levesszük a lángról, az ecettel savanyítjuk.

Megjegyzés: Ha nem természetes bélbe töltött virslit veszünk, akkor a héját távolítsuk el, úgy szeleteljük. Friss csomborral és kaporral is készíthetjük.

3 megjegyzés:

horimarika írta...

Hollandia? Mit kerestek ott! :)) Öcsémék évek óta ott laknak (Rotterdam). Ha gondolod írj.

horimarika írta...

Ja, ez a majdnem frankfurti leves igen guszta!

Katalin írta...

Sok sikert kívánok az "új életetekhez" ! Kívánom, hogy valóra váljanak a céljaitok!
Máris finomat főztél ott a távolban :-)