2017. március 23., csütörtök

Erdélyi spenótleves

Párom édesanyja készít hasonlóan a saláta levest, most a spenótot is így készítettem el. Nagyon finom. Szeretjük nagyon.


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 20 dkg füstölt szalonna, 4 tojás, só, bors. 1 kg spenót, 1fej fokhagyma, 10 dkg száraztészta, kapor, só, bors, 2 evőkanál ecet. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej.
Elkészítése: A szalonnát csíkokra vágjuk, majd kakastaréj formájúra bevagdossuk, megpirítjuk. A tojásokat a sóval, borssal felverjük, a szalonnára öntjük, kavargatás nélkül megsütjük omlettnek, hagyjuk kihűlni, kockákra vágjuk.
Kb 2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a kockára vágott omlettet, 5 percig főzzük, majd beletesszük a spenótot, a száraztésztát, az felszeletelt fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, a tejjel és kevés vízzel hígítjuk, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. A tűzről levéve az ecettel savanyítjuk.

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ez milyen izgalmas ízvilág...nagyon szeretem az irányvonaladat a főzésben. :-) Képgyüjtő játékban háziasszonykodom a blogon, kérlek küldj nekem egy kedvenc képet, ha kedvet érzel hozzá. :-)

Kati írta...

teller- cake, nálunk Erdélyben ez egy hagyományos leves, igazából nem én vagyok a kitalálója :) De imádjuk :) Küldök fotót is :)