2017. március 10., péntek

Currys sárgaborsó leves

Lehet, hogy naptárilag itt a tavasz, de bizony a hollandiai esős, szeles márciusban nagyon jól esik egy kis forró, melengető leveske. A curry pedig nagyon, de nagyon talál a sárgaborsóval :) Nekünk nagyon ízlett :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, ízlés szerinti chilipaprika, 3 teáskanál currypor, 25 dkg sárgaborsó, 3 krumpli, 15 dkg kolbász, 25 dkg hámozott paradicsom konzerv, só, bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem, kevés olaj, 2 evőkanál liszt.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, megszórjuk a curryporral, a pirospaprikával, a chilipaprikával, kissé átkavarjuk, vigyázva, hogy ne égjen meg, felöntjük 2 dl vízzel. Ezután beleteszük a sárgaborsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, puhára, szétomlósra főzzük, amikor a borsó már majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megpirított kolbászt, a felaprított paradicsomot (a konzervből), együtt készre főzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, felöntjük 2 dl vízzel, a leveshez kavarjuk, besűrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított zöldpetrezselymet.

Megjegyzés: Ha hagyjuk, hogy a sárgaborsó jól szétfőjön, jó sűrű, krémleves állagú lesz a levesünk.
Natúr joghurtot tálalhatunk mellé.

1 megjegyzés:

Monika írta...

Nagyon szeretem a krémleveseket és a csípős is jó már!!!!!:)Köszönöm,elmentettem.:)