2017. február 22., szerda

Sertéscomb Holstein módra, emmentáli sajtos krumplipürével

Egyszerű, ám annál finomabb fogás :) Az emmentáli sajtot Svájcból hozta ajándékba a testvérem :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 szelet csont nélküli sertéscomb, só, bors, fokhagymás só, kevés olaj, 4 tojás. A krumplipüréhez: kb 8 krumpli, 2 evőkanál vaj, 0, 5 dl tej, 5 dkg emmentáli sajt, kis csokor zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: A húst alaposan bepácoljuk sóval, borssal, fokhagymás sóval, jól záródó dobozban egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a szeleteket mindkét oldalukon átsütjük benne. A visszamaradt zsíradékban a tojásokbúl tükörtojást sütünk.
A meghámozott krumplit felszeleteljük, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a vajjal, a tejjel, a sóval habosra pürésítjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a finomra aprított zöldpetrezselymet. A tükörtojásokat a szeletek tetejére helyezzük, a krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: