2017. február 1., szerda

Savanyú káposzta ágyon sült töltött krumpli

Az egyik legjobb barátnőmtől, Évától kaptam ezt a receptet, ő már kipróbálta, én egy kicsit változtattam a recepten, darált hús helyett füstölt sonkával és gombával töltöttem a krumplit. Isteni finom azt mondja a Párom :)


Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg füstölt sonka, 1 kg savanyú káposzta, 12 krumpli, 1 üveg télire eltett gomba, 10 dkg sajt, szárított kapor és csombor szárastól, kis csokor friss kapor, só, bors.
Elkészítése: A sonkát nagyobb szeletekre vágjuk, felöntjük annyi vizzel ami ellepi, fedő alatt puhára főzzük, zsírjára sütjük, hagyjuk kihűlni, majd apró kockákra vágjuk. A gomba levét leszűrjük. A sonkát elkeverjük a gombával, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk egy maréknyi savanyú káposztát is. A krumplit meghámozzuk, a közepét kivájjuk. A kivájt krumplikat sózzuk, borsozzuk megtöltjük a sonkás, gombás masszával. A savanyú káposzta levét alaposan kiszorítjuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk. Egy tepsi aljába helyezzük a szárított kapor és csombor szárakat, kevés zsírt öntünk rá ami sonkától kisült, rásimítjuk a káposztát, a krumplik kivájt közepét, a maradék tölteléket (ha marad), ráhelyezzük a megtöltött krumplikat, felöntjük annyi vízzel ami a káposztát ellepi, lefödjük alufóliával, előmelegített sütőbe helyezzük, közepes hőfokon kb 1 óra alatt puhára főzzük, majd kifödjük, megszórjuk a reszelt sajttal, rápirítjuk, végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.

Megjegyzés: Készíthetjük friss gombából is, a felszeletelt gombát kevés olajon pirítsuk meg.
Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: