2017. február 11., szombat

Napfény saláta

Azért szeretem a salátákat, mert ezer féle képpen elkészíthetőek, könnyedek a gyomornak, mégis vitamindúsak. Az alábbiról a napfény jutott eszembe. 


Hozzávalók (2 személy részére): 8 nagyobb saláta levél, 10 fekete olajbogyó, 10 dkg konzerv zöldborsó, 2 közepes sárgarépa, 5 dkg csirke párizsi, 4 közepes gomba, olívaolaj, só, 2 evőkanál citromlé.

Elkészítése: A salátát megtépkedjük, a sárgarépát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, a párizsit csíkokra vágjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk.  Az összes hozzávalót egy tálba helyezzük, sózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét, óvatosan összeforgatjuk, azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Monika írta...

Hmm,nyami! Én is szeretem! Holnap készítek is és rántott sajt lesz hozzá.:)