2017. február 15., szerda

Gombás szabógalléros paradicsomleves

Változat Szabógallér levesre, a gallérok gombával töltve, a leves paradicsomos. :) Imádom :)


Hozzávalók (kb 5 személy részére): 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, kis darab zeller, 5 dl házi paradicsomlé, só, bors, zöldpetrezselyem, 25 dkg zöldborsó. A gallérokhoz: 15 dkg liszt, 2 tojás, 1 evőkanál olaj, só.  A gallérok töltelékéhez: 1 tojásfehérje, 3 evőkanál olaj, 1 hagyma, 50 dkg gomba, 2 evőkanál búzadara, pirospaprika, zöldpetrezselyem, só, bors.
Elkészítése:
1.       A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, megpároljuk, majd zsírjára pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, a búzadarával, zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, kicsit együtt pirítjuk, majd kihűtjük.
2.       A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével, bal oldalára kupacokba helyezzük a tölteléket.
3.       A tészta jobb felét ráhajtjuk a balra, a kupacok között a tenyerünkkel összenyomkodjuk, éles késsel elválasztjuk a gallérokat, letakarva pihentetjük.
4.       Kb 2 liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk a felszeletelt leveszöldséget, sózzuk, puhára főzzük.
5.       Amikor a zöldség megpuhult hozzáadjuk a gallérokat és a zöldborsót, gyöngyöztetve puhára főzzük.

6.       Végül hozzáöntjük a paradicsomlét, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zöldpetrezselymet.

Nincsenek megjegyzések: