2017. január 17., kedd

Tavaszi rizses leves

Finom, könnyed tavaszi leveske, amelyben csak fehér és zöld zöldségek vannak :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 4 felső csirkecomb, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 paszternák, 1 zeller, 5 krumpli, 1 póréhagyma, 2 karalábé, 1 dl rizs, 1 cukkini, 5 evőkanál zöldborsó (konzervből), 5 gomba, só, bors,  20 szem színes bors, kis csokor kapor, 6 evőkanál tejföl, 5 - 6 evőkanál eltett csípőspaprika leve, kevés olaj
Elkészítése: A combokat kicsontozzuk, csíkokra vágjuk, a csonttal együtt a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, amikor felfőtt hozzáadjuk a kockára vágott paszternákot és zellert, a hagymát és a fokhagymát, teatojásban a színes borsot, amikor ezek megpuhultak hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, karalábét, a karikára vágott poréhagymát, puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a rizset, a kockára vágott cukkinit, a felszeleelt gombát. Végül beletesszük borsót, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges még fűszerezzük, megszórjuk a finomra aprított kaporral, a csípőspaprka levével savanyítjuk.

1 megjegyzés:

csipike írta...

Nagyon finom lehet, megjegyzem! :-)