2017. január 18., szerda

Sertéssült lilakáposzta mártással

Szintén még Londonban készült :) Nagyon mutatós és finom is :)


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg sertéscomb, 50 dkg lilakáposzta, 2 dl tejszín, 1 hagyma, só, bors, 3 evőkanál ecet, 2 evőkanál barna cukor, kevés olaj, petrezselyemzöld. 
Elkészítése: A húst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajban fehéredésig pirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy csak épp lepje, lefödve puhára pároljuk, ha szükséges pótoljuk a vizet. Végül zsírjára sütjük. A káposztát legyaluljuk vagy reszeljük. A cukrot feloldjuk kb 3 dl meleg vízben. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, 5 – 6 percig pároljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, és a cukros vízzel locsolgatva puhára pároljuk. Amikor megpuhult felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ha szükséges, besűrítjuk. A tetejét megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel. A húst a mártással tálaljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Fincsi lehet :-)