2017. január 10., kedd

Puliszka szendvics

Igen, nem csak kenyérből lehet szendvicset készíteni :) Mi nagyon szeretjük a puliszkát. :)


Hozzávalók (4 személy részére): kb 25 dkg kukoricaliszt, 2 evőkanál vaj, 1 cukkini, 15 dkg tömlős krémsajt, 5 dkg sajt, fejenként 1 tojás, kis csokor friss kapor, só, bors, szárított bazsalikom, kevés olaj.
Elkészítése: kb 1 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a sót, a bazsalikomot, belecsurgatjuk a kukoricalisztet,beletesszük a vajat,  folyamatosan kavargatva lágy puliszkát főzünk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, elterítjük benne a puliszkát, hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. A cukkinit karikára vágjuk, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk.  A kihűlt, felszeletelt puliszkát, kevés olajon megpirítjuk, megkenjük a krémsajttal, ráhalmozzuk a cukkinit, megszórjuk reszelt sajttal. Fővő vízben lágy buggyantott tojást főzünk, a szendvicsek tetejére helyezzük, megszórjuk friss kaporral. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Krémsajt helyett vagy mellett házi pástétomot is kenhetünk a szendvicsekre.



2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta! Egyszerű étel, mégis különlegesség :-)

Kati írta...

Katalin, igen, köszi :)