2016. december 15., csütörtök

Tormás tepsis karaj

Egy nagyon egyszerű mégis finom gyors recept télire, ecetes tormával. Nyami :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 szelet csontos karaj, 5 - 6 krumpli, 2 hagyma, só, bors, 2 - 3 evőkanál ecetes torma, kevés olaj.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál tormát, a ikkekre vágott hagymát, kevés olajat, jól összeforgatjuk, a tepsi aljába terítjük. A húst sózzuk, borsozzuk, kevés olajon mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, a krumplira helyezzük, rákenjük a megmaradt ecetes tormát. Kevés vizet öntünk rá, alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük, közben ellenőrizzük, ha a húsnak szüksége lenne még vízre a puhuláshoz akkor pótoljuk, végül kifödjük, kissé megpirítjuk.


Nincsenek megjegyzések: