2016. december 12., hétfő

Karácsonyfadísz, könyvjelző, dekupázsolt kép fagyispálcikából

Évek óta gyűjtögettem a fagyispálcikákat, hogy majd egyszer készítek valamit belőlük, hisz annyi szép ötletet láttam. Most volt időm egy kicsit kreatívkodni, így az alábbi szépségek születtek, nekem legalábbis szépek, hiszen szívem - lelkem beleadtam :)






Hozzávalók: A fenyő alakú karácsonyfadíszekhez: fagyispálcikák, különböző színű körömlakkok, csipke, csillámos körömlakk, ragasztópisztoly, papírból kivágott vagy fa csillagocskák, olló, szallag.
A könyvjelzőhöz: fagyispálcika, színes és csillámos körömlakk, szalag, gyöngy (vagy bármilyen apróság amit a szalagra köthetünk, fél fülbevaló, szebb gomb, stb.), egy nagyobb szeg, olló.
A depupázsolt képhez: fagyispálcika, szalvéta, ragasztópisztoly, dekupázs ragasztó, ecset, csillámos körömlakk, szalag, olló, egy nagyobb szeg.
Elkészítése:
Fenyő alakú karácsonyfadísz: Minden fenyőhöz 3 fagyispálcika szükséges. A pálcikák írás nélküli oldalát befestjük színes körömlakkal, hagyjuk száradni, mikor teljesen megszáradt másodszor is lefestjük, hogy jól fedje a szín, ismét megszárítjuk, végül lefestjük csillámos körömlakkal. Minden harmadik fagyispálcikából egyformán levágunk egy kb 2 cm- es részt, hogy összeragasztva kiadja majd a fenyő formáját. Ezután a sarkokon ragasztópisztollyal összeragasztjuk, a levágott darabból törzset ragasztunk a fenyőknek, a hegyükre egy csillagocskát ragasztunk, majd mindenik hátuljára szintén ragasztópisztóllyal egy akasztót ragasztunk színes szalagból. Keskeny csipkével is bevonhatjuk a fenyőcskéket ragasztópisztoly segítségével.
A könyvjelző: A fagyispálcikák egyik végére felforrósított szeggel lyukat égetünk, majd kétszer lefestjük színes körömlakkal, majd mikor kiszáradt csillámos körömlakkal, mikor az is megszáradt akkor egy kisebb színes szalagra gyöngyöt fűzünk, áthúzzuk a lyukon, megkötjük.
A dekupázsolt kép: 8 fagyispálcikát az írás nélküli felével lefelé egymás mellé sorakoztatjuk egy egyenes felületen, majd ragasztópisztollyal ráragasztunk két fagyispálcikát függőlegesen, a fagyispálcikák két szélén, hogy összefogja őket, majd megfordítjuk. Színes szalvétából egy akkora nekünk tetsző mintát, illusztrációt vágunk ki, ami ráfér a kis háttérre, eltávolítjuk a szalvéta második rétegét, a hátteret bekenjük a dekupázs ragasztóval, óvatosan ráhelyezzük a mintát, egy ecset segítségével ismét óvatosan átkenjük, másnapig hagyjuk száradni. Amikor megszáradt átkenjük csillámos körömlakkal. A felül kiálló pálcikákba felforrósított szeggel lyukat égetünk, szalagot fűzünk bele, így akár fel is akaszthatjuk a karácsonyfára vagy bárhová.

9 megjegyzés:

fenci írta...

Nagyon szépek lettek - a dekupázsolt kép a kedvencem - azt hiszem készül pár darab ajándékba - köszi az ötletet!

Kati írta...

Fenci, köszönöm, én is ajándékba szántam ezeket :) Jó kreatívkodást, alkotást neked :)

Monika írta...

Annyira ügyes vagy!!!! Egy időben én is gyűjtöttem a fagyisokat,de már nem tudom mire.:))))

Kati írta...

Mamka, dehogy :) Te vagy az ügyes :) Sok - sok ötlet van a pinteresten fagyispálcikára :)

Katalin írta...

Nagyon ügyes vagy!

Kati írta...

Katalin, köszi :)

Nea írta...

Ó, imádni való lett mind. ;)

Kati írta...

Nea, köszönöm :)

csipike írta...

Aranyos kis ünnepi díszek lettek! :-)