2016. december 17., szombat

Kacsasült párolt savanyú káposztával

Édesanyám készítette ezt a finom fogást, egyszerű mégis nagyszerű, isteni finom házi kacsasülttel.


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 1 házi kacsa feldarabolva (kivéve a csontos részeit), 1 hagyma, 1 paprika, só, bors, olaj. A körethez: kb 1 kg savanyú káposzta, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: a húst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a negyedekbe vágott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, felöntjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A káposztát sózzuk, borsozzuk, kevés olajat adunk hozzá, vizet töltünk rá, puhára pároljuk. A kacsahúst a párolt káposztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: