2016. december 28., szerda

Fokhagymával pácolt telemea

Egy kis finomság szilveszterre :) Csakis annak, aki szereti a fokhagymát :) Mi igen :)


Hozzávalók (1 kisebb befőttes üveghez): 20 dkg telemea, 2 fej fokhagyma, szárított zöldpetrezselyem, 20 feketebors, 5 mag nélküli fekete olajbogyó, 2 evőkanál citromlé,1, 5 dl olaj.
Elkészítése: A telemeát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, az olajbogyót karikára vágjuk. A hozzávalókat a befőttes üvegbe rétegezzük, felöntjük a citromlével, az olajjal, 4 - 5 napig hűvös helyen érleljük.

Megjegyzés: Telemea helyett fetát is használhatunk a recepthez.

1 megjegyzés:

fenci írta...

Ilyent én is szoktam - besózott juhsajttal is finom, a füszerezést is lehet variálni - van amikor oreganoval szórtam meg - úgy is jó volt. Köszi, hogy eszembe juttattad - elkészül még szilveszterig :-)