2016. november 27., vasárnap

Pina Colada szelet

A minap láttam egy ananászos süteményt egy oldalon, annyira megkívántam, hogy el is készítettem a saját változatomat édesanyám segítségével, a formája, meg a krémje is teljesen más, mint amit láttam. Nagyon finom :)


Hozzávalók (22* 32 cm - es tepsihez): A laphoz: 4 egész tojás, 4 tojásfehérje, 10 evőkanál cukor, 6 evőkanál olaj, 8 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaó, 1 t eáskanál sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 1 liter tej, 25 dkg cukor, 6 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 15 dkg kókuszreszelék, 1 ananászkonzerv. A sziruphoz: az ananászkonzerv leve, 1 evőkanál rumeszenc, 3 evőkanál cukor. A csokimázhoz: 15 dkg keserű csokoládé, 1 evőkanál olaj. 1 kocka fehér csokoládé a diszítéshez.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét habbá verjük a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot s olyan keményre verjük, hogy a tojássárgák megálljanak a tetején mikor hozzáadjuk. Amikor a hab kemény óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgát, az olajat, majd a sütőporral és a kakaóval elkavart lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Amikor a lap kihűlt éles késsel vízszintesen kettőbe vágjuk. Az ananászkonzervet leszűrjük, az ananászt apróü kockákra vágjuk. Az ananász levéhez hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, amikor kihűlt hozzáadjuk a rumeszencet. A krémhez a lisztet 3 dl tejjel simára kavarjuk. A megmaradt tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a csomómentesre kevert lisztes pépet, a kókuszreszeléket, gőz fölött, folyamatosan kavargatva sűrű péppé főzzük. Amikor már nem forró, de nem is langyos, hozzákavarjuk a margarint, hagyjuk kihűlni. A krém háromnegyedét külön vesszük, abba belekavarjuk az ananászt. A lapokat kissé megöntözzük a sziruppal, vigyázva, hogy ne ázzanak el, megtöltjük az ananászos krémmel, a megmaradt egynegyed krémet a sütemény tetejére simítjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákavarjuk az olajat, a krém tetejére simítjuk, megszórjuk reszelt fehér csokoládéval, hagyjuk megdermedni. Kockára szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: