2016. november 3., csütörtök

Pereszke gomba paradicsomos bundában

Édesapám nagyon szép pereszke gombát szedett, többek között ez a finomság is készült a nagyobbjából. Imádtuk :)


Hozzávalók: kb 30 nagyobb pereszke gomba, 2 tojás, 5 evőkanál liszt, kb 2, 5 - 3 dl házi paradicsomlé, só, bors, szárított petrezselyemzöld, 15 - 20 dkg zsemlemorzsa. Olaj a sütéshez, liszt a forgatáshoz.
Elkészítése: A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, fűszerezzük, a paradicsomlével palacsintatészta sűrűségűre hígítjuk. A lisztet amibe a gombát forgatjuk elkeverjük kevés sóval, borssal, szárított petrezselyemzölddel. A pereszkék tönkjét levágjuk. A gombát kissé megsózzuk, a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a paradicsomos masszába mártjuk, végül megszórjuk a zsemlemorzsával, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: