2016. november 24., csütörtök

Májpástétom

Nagyon szeretjük a májpástétomot, mégsem készítettem csirkemájból még sosem itthon. De most Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvében találtam egy egyszerű alapreceptet, amit ki is próbáltam, nagyon finom.


Hozzávalók: 1 kg csirkemáj, 15 dkg szalonna, 5 dkg mustár, só, bors, szegfűszeg, zöldpetrezselyem, 2 kávéskanál kacsazsír. A tároláshoz: néhány evőkanál kacsazsír.
Elkészítése: A májat és a szalonnát is enyhén sós vízben megfőzzük,(a szalonnát tegyük oda kb 15 perccel hamarabb főni) majd húsdarálón kétszer ledaráljuk. Őrölt szegfűszeggel, sóval, mustárral, szárított zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, hozzáadjuk a kacsazsírt, krémesre kavarjuk. Kisebb befőttesüvegekbe vagy tálkákba simítjuk, olvasztott kacsazsírt öntünk a tetejére, hogy teljesen bevonja, a hűtőben tároljuk.
Megjegyzés: Ha több napig szeretnénk tárolni, gőzfűrdőben kidunsztoljuk, olvasztott kacsazsírt öntünk a tetejére, ledugaszoljuk, szintén a hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések: