2016. november 15., kedd

Kókuszkrémes szelet

Még mindig kókusz, csak annyit mondhatok, hogy nagyon finom :) Próbáljátok ki :)



Hozzávalók (20x30 cm -es tepsihez): a tésztához: 50 dkg finomliszt, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 3 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál szalalkáli, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl. A krémhez: 1 liter tej, 25 dkg cukor, 6 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 15 dkg kókuszreszelék. A tetejére: 15 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál olaj, kevés kakaópor.
Elkészítése: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a kakaóporral, majd hozzáadjuk a tejfölben elkavart szalalkálit és a tojást, összegyúrjuk, letakarva, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Ezután 6 egyforma részre osztjuk, 6 lapot nyújtunk, előmelegített sütőben, 5 - 6 perc alatt eggyenként megsütjük, vigyázva borítjuk ki, mert kissé törékenyek. A krémhez a lisztet 3 dl tejjel simára kavarjuk. A megmaradt tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a csomómentesre kevert lisztes pépet, a kókuszreszeléket, gőz fölött, folyamatosan kavargatva sűrű péppé főzzük. Amikor már nem forró, de nem is langyos, hozzákavarjuk a margarint, hagyjuk kihűlni. A lapokat megtöltjük a krémmel. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, a sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk kevés kakaóporral. Másnap szeleteljük, hogy a lapok megpuhuljanak.

5 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom lehetett! Bár kicsit "munkás" lehet a lapok külön sütése, de biztos megéri. Nagyon hangulatos képet készítettél róla :-)

Monika írta...

Te jó ég! Összefutott a nyál a számban.:) Nagyon köszönöm,elmentem.Az egyik fiam kedvence minden kókuszos.
És mi az a gyönyörűséges mesekönyv mögötte? :)

Kati írta...

Katalin, igen, picit több idö kinyújtani a lapokat, de gyorsan sülnek s isteni finom :) Köszönöm :)

Mamka, én is imádom a kókuszt, mostanában több kókuszost sütöttem, nézz szét nálam :) A mesekönyv egy aprócska karácsonyi vers gyüjtemény illusztrációkkal, most a címét fejböl nem tudom, de megnézem. És kösziiiiii :)

Vanilin írta...

Finom lehet! Tényleg nagyon hangulatos fotót készítettél róla. :)

Kati írta...

Vanilin, nagyon finom :) Köszönöm :)