2016. november 6., vasárnap

Hamis forralt bor gyerekeknek

Igazából ez egy maradékhasznosító recept, az almás süteményhez használt alma kiszorított levéből készült. Nagyon finom, nem csak gyerekeknek :)


Hozzávalók (kb 8 dl - hez): 2 kg alma, 2 narancs,  5 - 6 evőkanál cukor, ízlés szerinti fahéj, 2 kardamom mag, 2 csillagánizs.
Elkészítése: az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, összeforgatjuk, 10 percet állni hagyjuk, majd a levét alaposan kiszorítjuk. A kiszorított levet leszűrjük, kb fél órát hagyjuk ülepedni, majd óvatosan leszűrjük. A narancsok levét kiszorítjuk. Az almalevet összekavarjuk a narancslével, hozzáadjuk a kardamomot, a csillagánizst, alacsony lángon felforraljuk, folyamatosan kavargatva, hogy ne fusson ki, kb 5 percig gyöngyöztetjük. Melegen, narancs szeletekkel tálaljuk.

Megjegyzés: A lereszelt almából süssünk almás süteményt, vagy egyszerűen együk meg vacsira. 100 % - os préselt almaléból is elkészíthetjük, ez esetben a fahéjt és a cukrot a többi fűszerrel egyszerre adjuk az almaléhez.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehet, lehet hogy jobb, mint az igazi forralt bor :-)