2016. november 21., hétfő

Gombás paszulypogácsa

Egy újabb receptet hoztam Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvéből. Szintén nagyon finom.


Hozzávalók:( kb 20 pogácsához ):1/4 liter fehérpaszuly, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1- 2 evőkanál vaj, 15 dkg gomba, 2 tojás, kb 10 evőkanál prézil (amennyit a massza felvesz, hogy formázható legyen), só, bors, szárított zöldpetrzselyem, 4 cikk fokhagyma. A forgatáshoz: 2 tojás, 3 evőkanál liszt, prézli, só, bors. Olaj a sütéshez.
Elkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a zöldségekkel együtt, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, szitán áttőrjük (vagy paradicsomhajalón áthajtjuk), hagyjuk kihűlni. A felszeletelt gombát a vajon megpirítjuk. A paszulyhoz hozzáadjuk a gombát, a tojást, az áttőrt fokhagymát, a fűszereket és annyi prézlit, hogy formázható masszát kapjunk. A 2 tojást simára kavarjuk a liszttel, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel palacsintatészta állagúra hígitjuk. A paszulyos masszából vizes kézzel kissé lapított pogácsákat formázunk, lisztbe, tojásba majd prézlibe mártjuk, forró olajban pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: