2016. október 8., szombat

Mezei csiperkés pitécskék

Édesapám szedte a réten ezt a finom mezei csiperkét, pároláskor kissé megbarnul, de nem kell félni tőle, az íze isteni, nem is lehet hasonlítani a bolti csiperkékhez.


Hozzávalók(8 pitécskéhez): a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 evőkanál hideg víz, csipetnyi só.
A töltelékhez: 1 hagyma, 1 piros paprika, 1 kg mezei csiperke, só, bors, kevés olaj, 2 tojás, 15 dkg juhsajt, kis csokor petrezselyemzöld. Kevés vaj a formák kikenéséhez.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát és a kis kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a tojássárgával, sózzuk, hozzáadjuk a vizet, nyújtható tésztává gyúrjuk, fél órát a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, a kis piteformákkal köröket szúrunk ki, a formákat kivajazzuk, belesimítjuk a tésztát, forró sütőben elősütjük. A két tojást sózzuk, borsozzuk, hozzádjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, villával habosra verjük. A sajtot lereszeljük.
Az elősütött pitéket megtöltjük a tojásos masszával,a  sajttal, majd a gombás raguval, tetejükre ismét sajtot szórunk. Előmelegített sütőben addig sütjük míg a tojás megkészül, a sajt ráolvad.

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Szuper, finom lehet nagyon! :-)

Kati írta...

teller - cake, az volt bizony :)