2016. október 22., szombat

Mezei csiperkés leves

Isteni finom, csak annyit mondhatok :)



Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 1 csirke csontos részei, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kis darab zeller, 2 krumpli, 1 kg mezei csiperke, 3 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirke csontos részeit kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, sózzuk, majd amikor a zöldségek is megpuhultak hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a felszeletelt gombát, együtt puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük, végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel, a borssal.

2 megjegyzés:

horimarika írta...

Ugyan a gombát én nem eszem meg - de ez a leves mesésen néz ki!!! Imádom a küblit, amiben tálaltad....

Kati írta...

horimarika, köszi :) Nem szereted a gombát? Nem is tudtam :)