2016. október 26., szerda

Fűszeres lazac birsalmaszósszal

Különleges, finom, ünnepi fogás :)


Hozzávalók (2 személy részére): 2 szelet lazacfilé (kb 50 dkg), 5 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld, bors, fokhagymás só, 2 evőkanál citromlé, kevés olaj. A szószhoz: 1 üveg házi birsalmabefőtt, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1 csillagánizs, 1 kardamom mag, 2 evőkanál citromlé.
Elkészítése:  Az olívaolajat elkeverjük a sóval, fokhagymás borssal, a lemorzsolt szárított petrezselyemzölddel, a citromlével, a lazacszeleteket alaposan megforgatjuk benne, jól záródó dobozban 2 -3 órát a hűtőben érleljük. A birsalmabefőtt levét leszűrjük, simára kavarjuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a csillagánizst, a kardamomot, felforraljuk, ha szükséges egy kevés vízzel hígitjuk,  beletesszük a birsalmát is, 2 – 3 percig eggyütt forraljuk, végül a citromlével ízesítjük. A lazacszeleteket a felforrósított olajban  3 – 4 perc alatt mindkét oldalukon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: