2016. október 27., csütörtök

Fehér csokoládés, gránátalmás torta

Ezt a csodaszép tortát még a lánytesóm sütötte tavaly, nem tudom, hogy is nem tettem fel eddig :)


Hozzávalók a tortalaphoz: 8 tojás, 34 dkg cukor, 4 evőkanál víz, 28 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 tasak sütőpor.  A krémhez: 2 dl tejszín, 15 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, 2 tábla tortabevonó csokoládé. A Raffaello – golyókhoz:15 dkg cukor, fél dl víz, 12 dkg margarin, 10  dkg kókuszreszelék, 20 dkg tejpor, 10 dkg mazsola, dió vagy mogyoró. A diszítéshez: 1 érett gránátalma.
A Raffaello golyók elkészítése:
A cukrot a vízzel felteszük főni. Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. Mikor a víz fő beletesszük a margarint és olvadásig kevergetjük. Miután langyosra hül hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport és csomómentesre keverjük. A masszát 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd miután kihűlt kis golyókat formálunk belőle. A közepébe tehetünk diót, mogyorót vagy mazsolát. Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tortalap elkészítése:
A tortalaphoz a tojást szétválasztjuk,a sárgáját habosra keverjük 32 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd hozzászitáljuk és beledolgozzuk a sárga masszába. 2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett kb. 20-22 cm átmérőjű kerek tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Míg a tortalap kihűl, elkészítjük a krémet.
Krém elkészítése:
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A tejszínből és a mascarponéból puha krémet készítünk egy mixer segítségével, majd ebbe a krémbe belekeverjük a megolvadt fehércsokit.
Összeállítás:
A tortalapot kettévágjuk, a krém felét a tortalapra simítjuk, megszórjuk gránátalma magokkal. A krém másik felével bevonjuk a tortát, majd a tetejét körkörösen Raffaello golyókkal kirakjuk szintén  megszórjuk gránátalma magokkal. Díszítésként a tortát is körberakhatjuk Raffaello -  golyókkal.

Nincsenek megjegyzések: