2016. szeptember 1., csütörtök

Szilvás, kivis sajttorta

Az Őszibarackos sajttorta mintájára készült most a fiútesóm szülinapjára ez a szilvás, kivis sajttorta. Az ünnepelt szerint nagyon finom volt :)


Hozzávalók: 30 dkg mézes omlós keksz, 25 dkg mascarpone, 5 dl növényi tejszín, 2 dl natúr joghurt, 20 g étkezési zselatin, 8 g habfixáló, 4 kivi, 10 szilva, pár szem szőlő, 1 befőttes üveg szilvadzsem, 1 tasak tortazselé, 2 evőkanál cukor, 2, 5 dl víz.
Elkészítése: 2 kivit meghámozunk, karikára  vágjuk, kettőt félreteszünk a diszítéshez. 5 szilvát kimagolunk. A keksz felével kibéleljük a kapcsos tortaforma alját. A mascarponet simára kavarjuk a natúr joghurttal. Az étkezési zselatint feloldjuk 1 dl langyos növényi tejszínben, 7 - 8 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük, de nem forraljuk, langyosra hűtjük. A 4 dl növényi tejszínt felverjük a habfixálóval, hozzákavarjuk a mascarpones, joghurtos masszát, a felolvasztott étkezési zselatint, két részre osztjuk felébe belekavarjuk a szilvadzsemet. A fehér masszát rásimítjuk a keksz alapra, ráhelyezzük a megmaradott kekszet, a 2 meghámozott karikára vágott kivit, 5 kimagozott szilvát, majd rásimítjuk a massza másik felét, a hűtőbe tesszük dermedni. Amikor a torta megdermedt a tetejét kidiszítjük a megmaradt kivivel, szilvával, szőlővel. A tortazselét felmelegítjük a cukorral, a vízzel,  torta tetejére simítjuk, szintén hagyjuk megdermedni.

Nincsenek megjegyzések: