2016. augusztus 1., hétfő

Banános, almás golyók

Anett blogján találtam ezt a kis egészséges desszertet, nagyon megtetszett, minden összetevőjét szeretem, s az is jó, hogy nem kell bekapcsolni érte a sütőt ebben a nagy melegben. Kis változtatásokkal készítettem el, nagyon finom lett. Az eredeti recept ITT olvasható. Köszönöm Anett :)


Hozzávalók (kb 30 golyóhoz): 4 nagyobb alma, 2 banán, 15 evőkanál kókuszreszelék, 10 dkg mazsola, fahéj ízlés szerint, 1 evőkanál citromlé, pici só. Kevés kókuszreszelék a forgatáshoz.
Elkészítése: 2 almát meghámozunk, a magházát eltávolítjuk, kockára vágjuk, a banánnal együtt késes aprítóban pürésítjük. A megmaradt két almát szintén meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percet állni hagyjuk, majd a levét alaposan kiszorítjuk. A mazsolát egy serpenyőbe tesszük, felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi, kb 5 percig főzzük, késes aprítóban szintén pürésítjük. A banános, almás püréhez hozzáadjuk a lereszelt almát, a pürésített mazsolát, a sót, ízlés szerint fahéjat, és kanalanként hozzákavarjuk a kókuszreszeléket, amíg lágy, de formázható masszát kapunk. Diónyi golyócskákat formázunk, kókuszreszelékbe forgatjuk, tálalásig a hűtőben tároljuk.
Megjegyzés: az almák nagyságától és a kókuszreszelék fajtájától függően, lehetséges, hogy picivel több vagy kevesebb kókuszreszelékre lesz szükségünk.

2 megjegyzés:

Razana írta...

Orulok, hogy izlett Kati! Nalunk a hetvegen megint keszult, a norfolki kirandulasra :-)

Vanilin írta...

Finom lehet! :)