2016. július 7., csütörtök

Zsályás, rókagombás tészta

Egy gyorsan összedobható mégis nagyon finom ebédnek való :)


Hozzávalók (2 személy részére): 25 dkg rókagomba, 20 dkg száraztészta, kis csokor fokhagymaszár, 4 - 5 zsálya levél, 15 dkg sajt, olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal megöntözzük, félretesszük. A rókagombát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, amikor a gomba megpirult hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymaszárat és a zsálya leveleket, kissé összeforgatjuk, hozzáadjuk a kifőzött tésztát, összemelegítjük. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és frissen őrölt borssal.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Van zsályám,de alig használom valamire .Érdekes,hogy nem vagyok gombás,pedig az egészséges! A rántott gombát szeretem igazából.
Fincsi lehet az ételkölteményed!

Kati írta...

Mamka, igen, nekünk is sok zsályánk van, s mi is kevesebbet használjuk, mint más füszernövényt. De gyógyteaként is kiváló. A gombát meg mindenféle formában imádom, föleg ha erdei - mezei gomba :) Millió puszi és köszönöm :)