2016. július 15., péntek

Rántott juhsajt kapros paradicsomsalátával

Életem első rántott sajtja, de nagyon, nagyon finomra sikerült, egyáltalán nem folyt ki. Könnyű kis reggeli volt a paradicsomsalátával. Csak ajánlani tudom :)


Hozzávalók (4 személy részére): 10 vastagabb szelet juhsajt, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, só, bors. A forgatáshoz: kb 15 dkg liszt, só, bors, pirospaprika. A sütéshez: olaj. A salátához: 5 nagyobb paradicsom, 1 hagyma, kis csokor friss kapor, 5 evőkanál olívaolaj, néhány szál rukkola, só.
Elkészítése: A tojást sózzuk, borsozzuk, villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, simára kavarjuk, annyi borvízzel hígitjuk, hogy sűrű palacsintatésztához hasonló legyen. A lisztet a forgatáshoz elkeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával. A sajtot a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a tojásos masszába, ismét a lisztbe, majd ismét a tojásos masszába, tehát duplán panírozzuk, a felforrósított olajban aranybarnára sütjük. A paradicsomot kockára vágjuk, a hagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a rukkolát, az olajat, sózzuk, összeforgatjuk. A sajtot a paradicsomsalátával tálaljuk.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom laktató reggeli lehetett!

Kati írta...

Katalin, az is volt :)

Monika írta...

Nyami,de fincsi!!!!!!! A kapor: kedvencem, de a kertben nem sikerül termeszteni sajnos.:(pedig állítólag mindent kibír. Hm.:)

Kati írta...

Mamka, köszi, én nagyon szeretem a sajtokat, a juhsajtot különösen :) Így rántva is nagyon finom, főleg így salátával. A kapor is nagy kedvencem, pedig sokan nem szeretik. Nálunk annyi nő a kertben, hogy apum egyfolytában tépi, pedig mi nem is ültetjük, csak magról kel :)