2016. július 28., csütörtök

Őszibarackos sült csirke

Egy napfény színű és ízű fogás a hús - gyümölcs páros kedvelőinek :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 db csirkehús (lehet mell, comb, stb.), só, bors, pirospaprika, kevés olaj. A szószhoz: 5 - 6 őszibarack, 3 evőkanál nyírfacukor, 5 - 6 evőkanál citromlé, 1 evőkanál liszt, pici só, 5 - 6 citrom ízű bazsalikom levél.
Elkészítése: A csirkehúst sózzuk, borsozuk, pirospaprikázzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd feltöltjük annyi vízzel ami majdnem ellepi, lefödve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, megpirítjuk. A lisztet simára kavarjuk kb 2 dl vízzel, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a citromlét, a sót, egy lábosba töltjük, felmelegítjük, hozzáadjuk a kimagozott, cikkekre vágott őszibarackot, alacsony lángon kb 10 percig főzzük, hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot.
Megjegyzés: A húst a szósszal tálaljuk, rizset is kínálhatunk mellé.

3 megjegyzés:

csipike írta...

Én a vendéged vagyok, nekem tálalhatod! ;-)

Kati írta...

Csipike, akkor jó :)

Nea írta...

Rettenetesen guszta! Én nagyon tudnám szeretni. ;)