2016. július 23., szombat

Őszibarackos sajttorta

Ez a torta a lánytesóm, Kinga szülinapjára készült, életem első igazi sajttortája, nagyon finom és szép lett :)
Isten éltessen itt is Tesó! Puszi :)


Hozzávalók: 30 dkg kókuszos omlós keksz, 15 dkg vaj, 2 evőkanál ibolya szirup, 25 dkg mascarpone, 5 dl növényi tejszín, 2 dl natúr joghurt, 20 g étkezési zselatin, 8 g habfixáló, 7 őszibarack és fehér húsú őszibarack, 1 befőttes üveg őszibarack (vagy kajszibarack dzsem), 1 tasak tortazselé, 2 evőkanál nyírfacukor.
Elkészítése: 5 barackot meghámozunk, kimagozunk, kockára vágjuk, kettőt félreteszünk a diszítéshez. A kekszet egy sodrófa segítségével elmorzsoljuk vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott vajat, a szirupot, alaposan összedolgozzuk, míg egynemű masszát kapunk, belesimítjuk egy kerek kapcsos tortaformába, a hűtőbe tesszük. A mascarponet simára kavarjuk a natúr joghurttal. Az étkezési zselatint feloldjuk 1 dl langyos növényi tejszínben, 7 - 8 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük, de nem forraljuk, langyosra hűtjük. A 4 dl növényi tejszínt felverjük a habfixálóval, hozzákavarjuk a mascarpones, joghurtos masszát, a felolvasztott étkezési zselatint, két részre osztjuk felébe belekavarjuk 2 evőkanál kivételével a barackdzsemet. A barackdzsemes masszát rásimítjuk a kekszes alapra, rászórjuk a kockára vágott barackot, majd rásimítjuk a massza másik felét, a hűtőbe tesszük dermedni. Amikor a torta megdermedt a tetejét kidiszítjük a megmaradt két őszibarackkal. A tortazselét felmelegítjük a cukorral, hozáadjuk a 2 evőkanál barackdzsemet, a torta tetejére simítjuk, szintén hagyjuk megdermedni.


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépet és finomat sütöttél :-) Isten éltesse Kingát!