2016. július 1., péntek

Málnás, ordás saláta

Az idén nagyon sok salátát készítettem, mert igyekszem kihasználni a friss, nyers gyümölcs, zöldség adta lehetőségeket, amíg lehet. A variácók tárháza végtelen, s minden tápanyag, vitamin megmarad így nyersen.


Hozzávalók (2 személy részére): 15 dkg málna, 2 nyári alma, 1nagyobb uborka, 1 maréknyi saláta, 1 maréknyi rukkola, 10 dkg friss orda, néhány zsálya virág. Az öntethez: 1 dl natúr joghurt, 5 dkg málna, 1 teáskanál olívaolaj, pár szál petrezselyemzöld, pici só.
Elkészítése: A salátát és a rukkolát kissé megtépkedjük, egy tálba helyezzük, rátesszük a magházától megszabadított, cikkekre vágott almát, a kockára vágott uborkát, végül pedig a málnát és a szinté kockára vágott ordát. Az öntethez a málnát villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olívaolajat, a finomra aprított petrezselyemzöldet, a sót, alaposan összekeverjük.
Az öntetet tálaláskor a salátához adjuk, összeforgatjuk, megszórjuk a zsálya virágokkal.