2016. július 30., szombat

Hirtelen káposztasaláta

Esküvői ebédeken, családi összejöveteleken nagy sláger ez a káposztasaláta, általában sült húsok mellé szokták feltálalni savanyúságként, de önmagábanis mgállja a helyét, annyira finom. Nekem nagy kedvencem :)


Hozzávalók (4 személy részére): 1 kisebb fej káposzta, 4- 5 evőkanál ecet, 1- 2 evőkanál nyírfacukor, só, bors, 3- 4 evőkanál olaj. Néhány szelet paradicsom és kaporzöld a tálaláshoz.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk vagy késsel laskára vágjuk, sózzuk, megszórjuk a cukorral, megöntözzük az ecettel és az olajjal, alaposan összeforgatjuk, frissen őrölt borssal megszórva, paradicsommal, kaporzölddel diszítve azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Hú,de finom lehet! nekem is kedvencem.:)

Kati írta...

Mamka, nekünk is :)