2016. július 21., csütörtök

Fekete teás, őszibarackos fagylalt

Mit mondhatnék, igazi különlegesség lett ez a fagylalt. Én Earl grey teát használtam hozzá, mert az az egyik kedvencem, az őszibarack meg a másik kedvencem, a kettő párosából tökéletes harmónia született. Mintha egy finom jeges tea lenne :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére):  5 dl tej, 3 tojásssárgája, 4 evőkanál nyírfacukor, 3 + fél plikk fekete tea (nálam earl grey), 50 dkg őszibarack.
Elkészítése:  Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, kevés vizzel összerotyogtatjuk, két részre osztjuk, felét botmoixerrel pürésítjük, felét csak villával darabosra törjük. A tejet a nyírfacukorral felforraljuk, levesszük a tűzről,  hozzáadjuk a 3 plikk fekete teát, 4 percig állni hagyjuk, majd a plikkeket eltávolítjuk. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró tejet. Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett, alacsony hőfokon tejföl sűrűségűre főzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük. A kihűlt fagyialaphoz hozzáadjuka pürésített és a darabosra tört barackot és egy kibontott tea plikk felét, alaposan összekavarjuk. Egy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként villával vagy botmixerrel átkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs időnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.

7 megjegyzés:

csipike írta...

Nagyon ügyes és kreatív vagy, megemelem a kalapomat! Én meg lusta, mert inkább elmegyek a boltba és megveszem készen :-)

Kati írta...

Csipike, köszönöm :) Szeretek kísérletezni az ízekkel, színekkel, szeretem a különleges fagylaltokat :)

Névtelen írta...

Kedves Kati!
A fagylalt csodálatos❤️.... de mi az a plikk?

Névtelen írta...

Tyűha!Az a teás doboz❤️

Kati írta...

Emöke, köszönöm, Isten hozott a blogomon😍 A plikk az a teatasak,amiben a teát leforazzuk. Bocsánat ha rosszul fejeztem ki magam. Remélem talàlsz meg kedvedre való receptet nálam.Gyere máskor is😊

Névtelen írta...

Kati, köszönöm a felvilágosítást:-)
Mindenképp jövök, leginkább az édességekhez vonzódom, biztosan találok nálad is sok érdekességet ezügyben;-)

Kati írta...

Emőke, szívesen :) Biztos találsz, van kb 100 édes sütemény a blogon, jó néhány sós is, sütés nálküli sütik is akadnak meg fagyi is :) Jobb oldalt lennt a blogon találsz címkéket, ott ki tudod keresni egyben őket, édes sütemény címszó alatt pl :)