2016. július 3., vasárnap

Csirkesült meggyszósszal

Leves után jöhet a főétel is meggyszósszal :) Isteni finom :)


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 1 csirke java, 1 hagyma, 1 zöld paprika, só, bors, kevés olaj. A szószhoz: 25 dkg meggy, 3 evőkanál nyírfacukor, 1 evőkanál zabpehelyliszt, 2 dl tej, pici só.
Elkészítése: A csirkehúst fehéredésig pirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, felöntjük kb 3 dl vízzel, puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. A meggyet kimagozzuk, hozzáadjuk a nyírfacukrot, kevés vizet öntünk rá, pár perc alatt puhára pároljuk, míg a leve elfő, megszórjuk a zabpehelyliszttel, felöntjük a tejjel, sózzuk, kavargatva besűrítjük. A sültet a meggyszósszal tálaljuk.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Egyik szebb mint a másik, és mindkettő nagyon finom lehetett! Ez is és a leves is :-)

csipike írta...

Jöhet, jöhet, nyitom az ablakot!!! :-)

Kati írta...

Katalin, köszönöm, bizony, mindkettö finom volt :)
Cdipike, postázom :)